MacMaster

Alla priser är exklusive moms /

Skapa konto

Blogg

Google Presentation får stöd för offline läge

I början, när Google Drive (då kallat Google Docs) endast funkade när du var uppkopplad, var det en ursäkt för våra nyblivna Google Apps kunder att istället fortsätta att använda Microsoft Office. Men detta håller på att förändras. Med tiden som Google Chrome (webbläsaren) utvecklats har det kommit flera och fler funktioner som förenklar offiline arbete. Idag är vi glada att kunna presentera ännu en sådan nyhet!

Google Docs dokument (Googles version av Word) har redan länge haft stöd för att kunna både läsa och redigera dokument offline. Möjligheten att skapa ett nytt dokument finns också, vilket gör att det egentligen inte finns några som helst begränsningar med att vara offline när du ska redigare ett vanligt text dokuemnt.

Googel Spreadsheet (Googles version av Excell) har sedan länge gått att läsa när du är offline, men tyvärr finns det ännu så länge inget sätt att redigera ett Googel Spreadsheets dokument. Vi vet att Google jobbar för fullt med att lösa detta, så den möjligheten borde finnas snart.

Sedan har vi Google Presentation som är Googles variant av PowerPoint. Detta är ett kraftfullt verktyg för att skapa presentationer. Din presentation finns alltid online och du kan till exempel använda animationer och liknande saker som många kanske inte fungerar i ett verktyg som finns online. Tänk att kunna köra en fullfjädrad presentaion utan att ens behöva ha med dig din egen dator till ett seminarium, bara det borde vara argument nog att byta till Google. Tyvärr har Presentation inte haft offline stöd och det har varit ett argument för många att använda PowerPoint istället. Idag har vi dock goda nyheter, äntligen har Google Presentation fått offline stöd. Inte nog med att Googel fixade så att det går att visa en presentation när man är offline, de har även sett till att du kan skapa och redigare dina presentationer offline. Hur häftigt som helst!!

Har ni inte redan testat Google Apps och alla de olika verktyg som ingår (Docs, Sheets och Presentation är bara en bråkdel av allt det som finns) så råder vi er verkligen att kontakta oss för en demo. Vi är ganska säkra på att vårt möte kommer att förändra er syn på dokumenthantering för alltid.

MacMaster Robin

Robin är ägare av MacMaster och jobbar som konsult och säljare. Här i bloggen samlar han alla de nyheter som han tycker är intressanta.

Läs fler artiklar

Kommentera

*

Har du glömt ditt lösenord?

Skapa ett konto på sidan

Ett lösenord kommer att mailas till dig.


Har du glömt ditt lösenord?

Please enter your username or email address.You will receive a link to create a new password via email.