MacMaster

Alla priser är exklusive moms /

Skapa konto

Blogg

Nya Google Sheets är äntligen här – Offline redigering m.m.

Detta ögonblick har vi på MacMaster länge väntat på. Äntligen har Google släppt den nya versionen av Sheets för Google Dive/Google Apps. Sheets har byggts om totalt och med det kom massor med nya funktioner. Den funktionen vi läge väntat på är offline redigering. Både i Google Docs och Google Slides har man länge kunnat redigera i offline läge (offline redigering innebär att du kan skriva och redigera i dokument även när du inte har något internet). Men Google Sheets har inte haft dessa funktioner. Läsa Google Sheets offline har fungerat, men inte att redigera.

Detta är alltså historik. Äntligen finns den möjligheten även i Google Sheets. En annan viktig ny sak är att nästan alla begränsningar i Google Sheets nu är borta. Innan kunde du bara ha 400.000 celler plus en hel drös med andra begränsningar. Detta kan låta som långt över vad man behöver, men så är inte fallet. Allt som ofta så gick det inte att importera filer man fått från kunder och partners på grund av dessa begränsningar, vilket gjorde det omöjligt att helt välja bort Microsoft Office. Men detta är nu över. Den enda begränsningen som finns nu är att du max kan ha 2.000.000 (två miljoner) celler, alla andra begränsningar som tidigare fanns är helt bortplockade. Vi på MacMaster kommer nu snabbt som ögat även radera Microsoft Excell från våra datorer (det sista Office programmet som vi har varit tvungna att ha kvar) .

Yes! Detta innebär att hela Office paketet är ett minne blott (i alla fall på våra datorer) Nu kan alla njuta av detta otroligt effektiva sätt att samarbeta på, utan att känna ett behov av att även ha ett Office paket installerat.

Det är en hel del andra små funktioner som tillkommit, ni kan läsa mer om dom här.

För att komma igång med nya Google Sheets måste man slå på det under inställningarna för Google Drive (info finns under länken ovan). Vi har märkt att denna inställning inte alltid dyker upp för alla. Har ni problem så hjälper vi er gärna och visar var man slår på detta.

Här ska Sheetas :)

PS. Ni som använt Google Sheets sedan tidigare kommer bli glatt överraskade av hur snabbt det numera är!

UPPDATERING: Klicka på denna länk så ska du enkelt kunna bocka för att du vill prova nya sheets

MacMaster Robin

Robin är ägare av MacMaster och jobbar som konsult och säljare. Här i bloggen samlar han alla de nyheter som han tycker är intressanta.

Läs fler artiklar
RSS

One Comment

  1. Av:Jerker

    on: 2013/12/12 . Kommentera

    Oj. Låter hur bra som helst. Ring mig så bokar vi tid för omstrukturering.

    /Jerker

Kommentera

*

Har du glömt ditt lösenord?

Skapa ett konto på sidan

Ett lösenord kommer att mailas till dig.


Har du glömt ditt lösenord?

Please enter your username or email address.You will receive a link to create a new password via email.