MacMaster

Alla priser är exklusive moms /

Skapa konto

Tjänster

Med vår gedigna kunskap och erfarenhet kan vi erbjuda kostnadseffektiva lösningar där funktionalitet och stabilitet inte blir lidande. Vi hjälper till med rådgivning och planering för en effektiv IT-miljö, samtidigt som den ska motsvara användarnas krav på tillgänglighet och daglig support. Det finns naturligtvis inget standardrecept, vi ser därför alltid över
IT-infrastrukturen tillsammans med kunden och tar sedan fram den lösning som
passar kunden bäst.

Vi på MacMaster tycker att flexibilitet och en personlig service är två utmärkande egenskaper hos en bra IT-leverantör. Därför har till exempel alla våra kunder telefonnummer till sin personliga tekniker. Tack vare det kan kunden direkt få svar om ett akut problem går att lösa över telefon eller om teknikern måste komma ut. På så vis slipper kunden samtal till okunniga first line tekniker som som tar emot en förfrågan och sedan skickar den vidare till en tekniker som vet hur systemet ser ut. Ett arbetsflöde som många av de stora IT-leverantörerna idag har, men som vi vill undvika. Detta ser vi som en stor fördel för våra kunder och vi är väldigt måna om att bibehålla detta.

För att ge några exempel på de tjänster våra kunder anlitar oss för, följer nedan en lista. Klicka på rubrikerna för att läsa mer.

Behovsanalys

Vi går tillsammans med kunden igenom den befintliga maskinparken, nätverket och programvara. Därefter får kunden berätta hur man jobbar idag och vad man saknar eller inte får att fungera. MacMaster lägger fram några förslag på olika lösningar, ofta i sittande möte, och kunden får sedan ge feedback på dessa. Därefter går vi “hem på kammaren”, går igenom allt som har brainstormats och plockar fram ett konkret förslag som diskuteras med kunden.

I många fall kan det krävas inköp, men går det att få till en riktigt bra lösning med den befintliga maskinparken, så använder vi alltid den först. Därefter tas beslut om eventuella inköp och sedan lägger man upp en plan. Fördelen med att välja oss som partner för en behovsanalys är att vi kan hantera hela processen. Från analys, till eventuella inköp, till installation. En enda partner som levererar allt. På så vis kan vi garantera att hårdvaran passar den lösning vi tagit fram och att allt sedan installeras på rätt sätt.

Installation av servrar och arbetsstationer

Vi hjälper er att installera servern och vi kan även hjälpa till att planera hela inköpet som i vissa fall kan vara ganksa komplicerat när det gäller server lagring osv.

I en installation ingår till exempel:
• Registrera så att alla användare har ett konto och att de läggs i rätt grupper
• Konfigurera fildelning och se till att den fungerar med alla rättigheter
• Installer backup för servern och klienter
• Sätta upp den delade adressboken och kalender server

Naturligtvis hjälper vi er gärna med vanliga klient installationer också. Här ingår till exempel installation och flytt av mail, kontakter, lösenord, filer, programvaror med mera. Vare sig ni startar upp med en ny dator eller behöver formatera om en befintlig så hjälper vi användaren att komma igång så snabbt som möjligt. Ingen ska behöva bli av med information man samlat på sig genom åren bara för att man får en ny dator eller var tvungen att formatera om. Vi är starka förespråkare för att göra flytten grundlig istället för att bara installera om och sedan låta användaren försöka rädda det de kan. Tiden det kostar för användaren att flytta över information från en gammal dator är långt mycket dyrare än dom extra 2-3 timmarna vi fakturerar för att göra en grundlig flytt.

Nätverksdesign och installation

Känner ni att ert nätverk inte fungerar, går långsamt eller rent av saknar funktioner. Från brandvägg till klient datorer, vi hjälper er designa och installera hela nätverkets struktur. En del kan behöva en klassisk installation med ett primärt trådbunden och ett trådlöst nätverk. Medan andra har lite högre kvar på nätverket och vill även ha ett gästnät och kanske till och med en obligatorisk inloggningsportal där
alla som ansluter till det trådlösa nätet först måste logga in på en hemsida för att komma åt internet
(captive portal).

Alla dessa lösningar är sådant som vi designar och installerar. Vare sig du är en företagskund som bara behöver få tillgång till ett trådlöst nätverk eller ett företagshotell som vill ha full kontroll genom webbinloggning och användningshistorik, vi kan hjälpa er att komma igång.

Kommunikationslösningar – internet, mobil växel, VPN, m.m.

Vi hjälper många av våra kunder komma igång med diverse kommunikationslösningar. Till exempel VPN för kunder som behöver komma åt sin server hemifrån, mobila växlar för mer flexibel telefoni och installation av internet, är sådana lösningar. Vi är experter i många av dessa områden och har vi det inte under vårt eget tak så har vi samarbeten eller vet vem man ska vända sig till.

Daglig support och underhåll av servrar, arbetsstationer och nätverk

Vi hjälper er med all drift av er IT-miljö.

Server
Om serverns disk till exempel håller på att bli full så informeras ni om nödvändiga åtgärder. Är lagring RAIDad så ser vi till att den fungerar. Har en användare problem att ansluta till fildelningen så åtgärdas detta. Backup programvaran kontrolleras kontunuerligt så den fungerar som den ska. Även här kontrolleras diskar om de har blivit fulla och kanske behöver expanderas, samt andra liknande situationer som kan uppkomma när man har en server.

Klienter
Om en användare får problem rycker vi ut så snabbt som möjligt för att åtgärda detta. Om man stöter på frågor i de dagliga programvarorna, som till exempel Mail, Kalender och liknande, kan vi lätt hoppa in och vara ett stöd för användaren. Vi har även tidigare erfarenhet i den grafiska branschen och kan därför supporta även dessa programvaror. Fördelen är att vi vet hur man jobbar i den grafiska branschen och kan därför hjälpa en grafiker på ett helt annat sätt än vad många andra tekniker kan. En tekniker kan ofta bara tekniken, vi känner till arbetsmetoder och vilka funktioner som behöver fungera. Framtida planering av inköp och nyinstallationer är saker vi också gärna hjälper till med.

Nätverk
Kommer ingen in i det trådlösa nätet så kan vi ser över detta och lösa det så snabbt som möjligt. Går nätet sakta körs tester för att utesluta att det inte är den interna hårdvaran eller kanske rundgång i nätet. Kommer ingen kund in på er FTP så ser vi till att alla nödvändiga portar är öppna i brandväggen.

Vi är din inhyrda IT avdelning!

Utbildning

Många kunder byter till mac för att de är nöjda med sin iPhone och vill få ut samma sak av sin dator. Alternativt så har man av en kollega eller bekant och blivit rekommenderad att ta en extra titt på en mac.

En ny mac användare är dock ofta ganska vilsen i det nya systemet, mycket saker kan se annourlunda ut. Visst, Apple är duktiga på att skapa ett användarvänligt gränssnitt, men ofta kan man ändå behöva en introduktion för att verkligen komma igång. Här märker vi att fler och fler kunder hör av sig och är intresserade av en grundkurs i det nya systemet och hur det funkar. Fördelen med att välja oss för en sådan introduktionskurs är att vi alltid skräddarsyr dessa introduktionskurser så de passar kundens behov.

Är ni inte ute efter en grundkurs i OS X utan har ett annat önskemål, så hör av er till oss. Vi besitter väldigt bred kunskap och chansen är väldigt stor att vi kan hjälpa er ta fram den kursen nni är ute efter. Har vi inte kunskapen i huset kan vi garanterat leda er vidare i vårt breda kontaktnät.

Backup lösningar

Många kunder har idag bristfällig backup av sina servrar och klienter. Fler och fler kunder börjar förstå att man måste ha en automatisk backup, men vi möter fortfarande dagligen kunder som har otillräcklig backup eller ingen alls. En fungerande backup är a och o, skulle olyckan var framme så är kostnaden att reparera (om det ens går) mycket större än vad det idag kostar att ha en backup lösning. Vi hjälper er att ta fram den mest passande backup lösningen för er verksamhet och installerar den på server och klienter.

Moln-tjänster

Vi är återförsäljare för G Suite och Office 365 som förbättrar och förenklar samarbetet inom ert företag.

Support och integrering av iPhone och iPad

iPhone och iPad är idag den vanligaste “inkörsporten”. Många företag funderar på att köpa in iPhone eller har redan gjort det. Vi hjälper dem att komma igång och installera mail, kontakter, kalendrar osv. Har man sedan en Mac Server i sitt nätverk kan man även knyta alla iPhones och iPads till den och skicka ut inställnigar, sätta policies, rensa telefonen vid stöld och mycket mer. Vi kommer gärna ut och berätta vad som är möjligt och vilka förbättringar man skulle kunna göra.

Löpande support eller supportavtal

Vi erbjuder både löpande support och serviceavtal, helt beroende på behov.

Extra stöd för den befintliga IT-avdelningen

Många företag blir idag konfronterade med personal som önskar att få använda en mac istället för en PC. Detta kan bli en stor utmaning för en IT-avdelnig som kanske bara består av windows kunniga. Har ni en egen IT-avdelning och bara vill ha stöd med att integrera mac datorer i en befintlig PC miljö kan vi vara en hjälpande hand och ge tips och råd till avdelningen hur de på bästa sätt kan integrera mac datorerna.

Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst möte där vi kan diskutera hur vi på bästa sätt skulle kunna förbättra er IT-miljö.

Har du glömt ditt lösenord?

Skapa ett konto på sidan

Ett lösenord kommer att mailas till dig.


Har du glömt ditt lösenord?

Please enter your username or email address.You will receive a link to create a new password via email.