MacMaster

Alla priser är exklusive moms /

Skapa konto

Blogg

Unclutter – för er som inte gillar ett stökigt mac skrivbord

Som så många andra besväras även jag av att ha en massa filer på skrivbordet som stökar till. Det är dock svårt att låta bli när det är så himla smidigt att lägga saker på en sådan yta man snabbt kommer åt. Men, jag tror att jag har hittat en ersättare till det röriga skrivbordet. Unclutter heter appen och den är ett “skrivbord” och ett anteckningsblock i ett. Vi har testat appen ett tag nu och den är riktigt smidig.

Så här funkar det. Du får en yta som gömmer sig längst upp i skärmen, under menyraden kan man säga. När du drar pilen hela vägen upp och skrollar ner kommer den gömda ytan fram. För ännu smidigare användning på laptop kan man även välja att ytan kommer fram när man håller in “kringla” och går med pilen hela vägen upp. I själva ytan som kommer fram har du sedan en filyta och ett anteckningsblock. Längst till vänster är även “Clipboard” rutan, men den visar tyvärr bara senaste urklippet, hade varit mycket bättre om den även hade kunnat visa historiska urklipp, så den är mindre användbar. Samtidigt som du tar fram fältet kan du så klart även ha en fil med dig som du släpper på filytan så den lägger den sig där. Alltså en smidigt yta att lägga filer utan att stöka till skrivbordet. Även anteckningsblocket är supersmidigt. Här kan du snabbt och enkelt kladda ner något du behöver komma ihåg till senare.

Så här ser det hela ut:

Gillar ni idén så hittar ni i appen i App Store via länken nedan:
Unclutter - Software Ambience Corp.

MacMaster Robin

Robin är ägare av MacMaster och jobbar som konsult och säljare. Här i bloggen samlar han alla de nyheter som han tycker är intressanta.

Läs fler artiklar

Kommentera

*

Har du glömt ditt lösenord?

Skapa ett konto på sidan

Ett lösenord kommer att mailas till dig.


Har du glömt ditt lösenord?

Please enter your username or email address.You will receive a link to create a new password via email.