MacMaster

Alla priser är exklusive moms /

Skapa konto

Blogg

Variera din skrivbordsbakgrund

Här kommer ett litet tips som kanske inte ökar din produktivitet. Däremot så ökar den nog trivseln vid datorn och i många fall kan nog det i sin tur göra att du jobbar lite mer effektivt. Jag tycker vi säger så i alla fall, så det känns ok att göra det på jobbdatorn ;)

Om du samlar en mapp med en massa bilder du gillar. Några semesterbilder, några på barnen, hunden eller liknande och lägger den på en plats i datorn där du tycker den passar bra (till exempel Bilder mappen). Sedan öppnar du dina Systeminställningar (gå upp till äpplet och välj Systeminställnigar). Välj sedan Skrivbord och skärmsläckare. Väl inne så drar du bara din mapp från Finder till den lilla listen på vänster sida där du ser några andra mappar. När den ligger där så väljer du den och sedan finns det en inställning längre ner som gör att bilden kan ändras var 30:e minut (eller vad du nu föredrar). Du kan även välja att dom ska slumpas om du inte vill att dom ska komma i samma ordning.

Ett enkelt knep att få en variation i datorn. Lycka till!

MacMaster Robin

Robin är ägare av MacMaster och jobbar som konsult och säljare. Här i bloggen samlar han alla de nyheter som han tycker är intressanta.

Läs fler artiklar

Kommentera

*

Har du glömt ditt lösenord?

Skapa ett konto på sidan

Ett lösenord kommer att mailas till dig.


Har du glömt ditt lösenord?

Please enter your username or email address.You will receive a link to create a new password via email.